WIE DENK JE DAT JE BAND?!?

Laat teams swingen en klanten juichen! 

Enkele reacties van verschillende deelnemers.

"Het laten zien van verschillende typen mensen op een speelse manier, geeft mij een goed inzicht en kan ik goed toepassen in de praktijk. TOP!"'

 

   "Dynamiek in het verhaal, ondersteund door muziek. Het blijft hangen en de test zorgt voor verbinding met jezelf. ENTHOUSIAST!"

 

                                              "Met muziek zeer inspirerend en herkenbaar

 

Dank voor je mooie en enerverende presentatie gisterenavond samen met je muzikale bandleden.

Het geeft mij wederom nieuwe en weggeduwde  inzichten in hoe en waarom je goed/beter zou kunnen  kunt acteren in deze snelle veranderende wereld .

De boodschap was mooi en die het oppakt kan hier zeker zijn of haar voordeel mee doen. Dit geeft POSITIEVE ENERGIE  en plaatst de  MEDEWERKER IN ZIJN KRACHT. Ik kwam er in ieder geval fris van deze setting vandaan.

 

Waarom teamontwikkeling in deze tijd?

Het realiseren van organisatiedoelstellingen, zowel profit als non-profit, worden gerealiseerd door mensen. Deze mensen werken steeds vaker samen in een tijdelijke omgeving. Op bijvoorbeeld projectbasis of gedetacheerd voor een bepaalde periode. Mensen blijven ook niet meer 25 jaar voor dezelfde baas werken en kiezen steeds vaker voor verschillende werkgevers.

Maar het is nog steeds zo dat voor het behalen van uitdagende doelen een samenwerking met anderen gewenst (noodzakelijk?) is. En daarom is aandacht voor het  team, en nog meer voor het individu in het team zo ontzettend belangrijk in deze tijd. Nog meer dan vroeger waar mensen rustig aan elkaar konden wennen in een minder dynamische omgeving.

Wij vinden het belangrijk dat ieder teamlid: 1) wordt gehoord  en 2) zijn/haar kwaliteit maximaal kan inzetten binnen het team waardoor er shiny eyes ontstaan binnen het team. En daarna de resultaten verbeteren natuurlijk. Maar eerst happy people --> happy customer --> happy organization

 

Waarom is een Wie denk je dat je band?!? training nu anders: Muziek is Emotie

 

VERGROOT DE EFFECTIVITEIT IN HET TEAM

 

Hieronder staan de drie modules die je kunt inzetten. Deze zijn zowel aansluitend als los in te zetten.

BEGRIJPEN

Hoe klinken we als team en hoe zouden we willen klinken om onze doelen te bereiken?

De eerste module (ook los in te boeken) geeft inzicht in de kwaliteiten en valkuilen in het team. Maar dan niet in kleuren, rollen, etc. maar in muziekinstrumenten. Hoe klinkt het team? Is er behoefte aan meer drum of bas of juist het enthousiasme van een gitarist. of de samenwerking van de bassist. Dat gaan we hier ontdekken, horen en voelen.

 

Een goede band kent 4 geheimen:

1. Vertrouwen

2. Kritisch naar elkaar mogen zijn

3. Enthousiast naar elkaar moeten zijn

4. Dezelfde doelen hebben.

 

We gaan aan de hand van deze ingredienten samen onderzoeken in welke fase het team zit. Zit je al op RockBand niveau (performing) of ben je nog bezig in de garage (forming)? En hoe brengen we het team naar de volgende fase?

 

Ook in te zetten als:

1-daagse teamtraining of invulling halve dag voor bijvoorbeeld Hei-sessie. In overleg kijken we naar wat er gewenst en mogelijk is.

BINDEN

Hoe verbinden wij ons aan de doelen die we hebben gesteld?

Deze tweede module gaat verder op de vorige module. Hier gaan we samen kijken waarom de doelstelling niet gehaald wordt op dit moment.

We hebben inzicht in de kwaliteiten en valkuilen binnen het team vanuit de vorige module. Ook is duidelijk gemaakt hoe het zit met de 4 geheimen.

Nu gaan we verder kijken naar andere belemmeringen of overtuigingen?

Dit doen we op basis van de kaizen-methodiek; niet direct naar de oplossing maar langer stil staan bij de oorzaken.

Zo krijgen we in beeld wat er nodig is om onze doelstellingen te halen. En waar het team invloed op heeft en waar ook juist niet.

 

Uitkomst van deze module zijn concrete, individuele acties die bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen

 

 

BEWEGEN

Hoe zorgen we ervoor dat de eerdere inzichten en acties ook daadwerkelijk gebeuren? De waan van de dag steekt op

Deze derde module laat zich vooral zien op de werkvloer zelf. Inzichten, toepassingen en vaardigheden zijn nuttig maar moeten hun effectiviteit bewijzen in de praktijk; op de werkvloer.

 

Wanneer deze module wordt ingezet, checken wij op een ludieke manier hoe het staat met de acties. Wanneer nodig kunnen wij bijsturen.

We kijken naar de fases waarin het team zich ontwikkelt en wat er nodig is om de extra stap te zetten.

 

Maar deze module is vooral ook leuk. Want na de afgesproken periode vieren we de resultaten en is het team op officieel Rockstar niveau.

 

Het team is nu bekend met de methode van de drie modules en kan nu zelf worden toegepast voor toekomstige doelen.

 

Rock'On!