Van bühne naar bank EN van muzikant naar manager naar trainer.

Voor ik in de financiële wereld terecht kwam als manager van een afdeling was ik muzikant. In mijn studententijd verdiende ik geen geld bij door in een restaurant te werken (waar niets mis mee is) maar ging ik als bassist met een band langs tentfeesten, bruiloften, bedrijfsfeesten, boottochten, etc. Met ontzettend veel plezier.

Na mijn studie ging ik bij een grote bank werken en  ik ontdekte dat het combineren van een leven als bankier en muzikant wel wat lastig werd. De maandagen werden wat zwaarder.
Dus ik maakte de stap van bühne naar bank. En ik ging van muzikant naar manager.

 

En dat ging mij goed af, ik blende goed met de bedrijfscultuur. Maar op een bepaald moment viel mij op dat teams binnen een organisatie zoals bijvoorbeeld een bank, toch anders functioneren dan een band. En dit ben ik gaan onderzoeken.

Ondertussen zat mijn rugzak al vol met LEAN BlackBelt, ABNLP gecertificeerd trainer, Master in Change en natuurlijk de wijsheid van Miles Davis.

 

Uit mijn onderzoek kwam naar voren dat een band een viertal ingrediënten kent die volledig of gedeeltelijk binnen teams ontbreken. En een omgeving waar iedereen het lef heeft om ook soms "domme dingen"  te zeggen of doen, was er vaak ook al uitgeslagen door audits en procescontroles. Daarbij was ook het geluid van het team een andere dan dat de organisatie op dat moment net nodig had. Maar er werd niet naar elkaar geluisterd. 

Ik kreeg de kans om op basis van deze filosofie met teams aan de slag te gaan  en dit leidde tot mooie resultaten.En uiteindelijk tot een boek (Wie Denk Je Dat Je Band?!?). En daarna weer tot trainingen en workshops bij verschillende organisaties. 

 

Ik besloot het mijn missie te maken om, net zoals Benjamin Zander, te gaan voor shining eyes.

En zo ging ik weer van bank naar bühne. Maar dan als trainer en teamcoach met een flinke bagage aan kennis en ervaring om dit allemaal op een unieke en creatieve manier te combineren. 

Wij geven met MAndersDenken mensen de mogelijkheid om het beste in zich naar boven te halen. Dat doen we door onze NLP trainingen en onze Wie Denk Je Dat Je Band?!? teamtraining.

Wij maken mensen bewust van het onbewuste, waarderen de diversiteit en komen tot doelgerichte acties.

 

Verbinden om Doel te raken!

 

Marco

 

 

 

Een workshop met Marcus Miller tijdens het TMA event, De bassist van Miles Daves en een echte BasBaas.